Tel Sell neemt Veilingacties.nl over

Almere/Nieuwkuijk

Het bedrijf Tel Sell, dat grote naamsbekendheid geniet door de verkoop van producten via TV-reclames, heeft een meerderheidsbelang in het concept VeilingActies.nl gekocht van Dutch Concept Group.VeilingActies.nl – onderdeel van Dutch Concept Group – werd in oktober 2010 opgericht. Mede doordat het bedrijf een strategische samenwerking aanging met Sanoma Media kende VeilingActies.nl in november 2011 een groeispurt. Sanoma Media investeerde met effectief mediabereik in het succesvolle concept.

Tel Sell is in 1993 opgericht door Louise Mulder, die het bedrijf vanuit haar garage is begonnen met niet meer dan een pen, papier en een telefoon. Tel Sell verkoopt consumentenproducten door het uitzenden van lange reclames (infomercials) op bestaande commerciële televisiezenders en via diverse online campagnes. Klanten plaatsen via telefoon of via www.telsell.com snel en eenvoudig hun bestellingen. Het bedrijf realiseerde in de afgelopen twintig jaar een ongekende groei en is naast Nederland ook in België actief.

DUTCH CONCEPT GROUP

‘’Onze passie ligt in het bedenken en ontwikkelen van online concepten. Dit doen wij vanuit ons webbureau Tirato. Hier worden we dagelijks geïnspireerd door klanten, de markt en ons eigen werk. Aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ontstond uit enthousiasme het idee om een ’eigen klant’ te ontwikkelen. De situatie deed zich voor en VeilingActies.nl was een feit. Het bedrijf bemiddelt via internet bij de verkoop van gewilde producten en diensten.” Aan het woord is Dustin Karelse, oprichter en eigenaar van Dutch Concept Group te Nieuwkuijk (Noord-Brabant). “Destijds realiseerden we ons onvoldoende dat VeilingActies.nl een hele onderneming ging worden. Tot op de dag van vandaag hebben we het concept met de inzet van slechts een medewerker draaiende gehouden", licht hij toe. De verkoopomzet groeide al snel naar meer dan 1,2 miljoen euro. "We realiseerden ons dat we met deze enorme expansie tegen een plafond aanliepen. Tel Sell heeft de power en mankracht om het concept verder uit te rollen. Dutch Concept Group kan zich hiermee blijven richten op datgeen waar we plezier aan beleven: het bedenken en ontwikkelen van creatieve online-concepten/producten”,

TEL SELL

Tel Sell staat in 2013 naast Louise Mulder onder leiding van Bianca Damas.
Bianca: ‘’Veilen was altijd al iets dat op ons ambitielijstje stond. Dit was voor ons dan ook de reden om snel te schakelen toen Dustin ons benaderde met het idee van samenwerking. Veilen is een bijzonder leuke spelachtige manier van shoppen, die bovendien goed aansluit bij de wensen van onze klanten. Ook het logistieke traject is bij ons in goede handen. In principe is het concept zo ingericht dat de aanbieders zelf voor hun afhandeling met de consument zorgdragen, maar dankzij onze eigen logistiek kunnen we nu ook aanbieders faciliteren die hier niet op zijn ingericht. Verder zien wij bijvoorbeeld ook kansen in het veilen via TV en de uitrol naar de andere landen om ons heen. Dit vergroot de markt van aanbieders die via ons kunnen veilen richting de consument. Zo kunnen we voor de aanbieders grote tot kleine aantallen veilen en desgewenst via onze logistiek direct uitleveren richting de consument”, benadrukt een ambitieuze Bianca Damas.

VeilingActies.nl heeft met deze nieuwe strategie besloten om afscheid te nemen van de strategische samenwerking met Sanoma Media. Daarnaast zal het bedrijf worden ondergebracht in een nieuwe onderneming genaamd Tel Sell Auctions BV. De merknaam VeilingActies.nl blijft gehandhaafd.

De grootse lancering van het vernieuwde VeilingActies.nl is vrijdag 29 maart 2013. Zowel aanbieders als bieders zijn van harte welkom om zich aan te melden.

← Nieuwsoverzicht

Geschreven op 26-03-2013 door Dustin Karelse