Nederlandse startup Ivory Studio maakt interactieve video bereikbaar

Vier jaar geleden begonnen de jonge ondernemers Alexander Roossien en Taede Sibma aan de SaaS (Software as a Service) applicatie genaamd Ivory Studio. Met een sterke visie op de rol van interactieve video in de toekomst, en een flinke dosis energie, droog brood en water gingen de heren hard van start.

De SaaS applicatie stelt gebruikers in staat een reguliere video te monteren als een interactieve video met tal van interacties tussen video en kijker. Roossien vertelt enthousiast: “De kijker kan hiermee op elk gewenst moment in de video geactiveerd worden, met gekoppelde functies op het gebied van onder andere e-commerce, e-learning of entertainment. Denk hierbij aan het aankopen van een product in de video of de kijker plots een keuze geven over het vervolg van de verhaallijn. Met dat laatste zet de kijker de video letterlijk naar eigen hand, wordt de videoboodschap meer interesse-gestuurd en dus vele malen relevanter. Kortom, de toepassingen zijn eindeloos, alles is meetbaar en realtime bij te sturen”.

Sibma vervolgt; ”Het laatste jaar hebben we ons -na een investering van Dutch Concept Group- kunnen richten op een nieuwe release van ons systeem die sinds deze week live staat. Zo hebben we een extra developer aangenomen en zijn we ons volledig gaan richten op de schaalbaarheid en flexibiliteit van het software product. Daarbij hebben we ook een zeer uitgebreide analytics functie ingebouwd die gebruikers in staat stelt om gepubliceerde video’s volledig door te meten op klik- en kijkgedrag. En met een directe koppeling met Google Analytics en CRM systemen ontstaat een nog diepere inzage en verrijking van het klant- en kijkersprofiel. Met trots kunnen we zeggen dat Ivory Studio nu echt staat als een huis, we zijn klaar voor de markt!” aldus Sibma.

mockup

Ivory Studio wordt inmiddels actief gebruikt door partijen als Drukwerkdeal.nl (interactieve marketingvideo’s waaronder zelfs een interactieve video game), de Rijksoverheid (e-learning software op het gebied van veiligheid), marketingbureau Yourzine (gerichte en gepersonaliseerde klant contactmomenten) en VRHL (HR profilering van Wolters Kluwer).

Quote DrukwerkDeal.nl;“Samen met Ivory Studio heeft Drukwerkdeal.nl twee gave projecten gerealiseerd. De eerste: een interactieve nieuwjaarsduik. Onze klanten bepaalden zelf wie van onze medewerkers de koude IJssel insprong. De tweede was een succesvolle game gebaseerd op onze tv-commercial. Bij beide projecten dacht Ivory Studio actief mee. En ondanks dat wij in korte tijd veel eisen hadden, waren wij meer dan tevreden over het resultaat. Net als onze klanten!”

De ambities van de heren zijn eenvoudig; maximaal opschalen en een serieuze wereldwijde speler worden als het gaat om de beste en meest toegankelijke interactieve video software in zijn SaaS vorm. Om deze reden zal Ivory Studio de komende tijd kijken naar een nieuwe investeerder die bijdrage kan leveren aan deze exponentiële wereldwijde groei.

delen

← Nieuwsoverzicht

Geschreven op 14-03-2017 door EMERCE