Jonge online ondernemer wist meerdere bedrijven op te zetten èn te verkopen

Dustin Karelse werd letterlijk de schoolbanken uitgebeld door een groot ondernemer. Hij had werk van Karelse gezien en wilde dat hij zijn website maakte. Het is nu nog een van Tirato’s (Tegenwoordig Nobears) vaste klanten. “Ik heb mijn school afgemaakt, Tirato (Tegenwoordig Nobears) bij de KvK ingeschreven, meteen iemand aangenomen en een kantoortje gehuurd”, vertelt Dustin Karelse (30).

Jonge ondernemer

“In die tijd, 2003, richtte ik mij op fotografie, grafisch ontwerp, websites, video. Het bedrijf groeide uit tot 15 man. Toen merkte ik dat ik vooral ‘de manager’ was, terwijl ik creatief bezig wilde zijn. Ik heb bijna alle diensten afgestoten en ben mij enkel gaan richten op webdesign & ontwikkeling. Dat is een goede keuze geweest, ik kan mijn creativiteit weer kwijt en online is echt mijn passie. Doordat we binnen Tirato (Tegenwoordig Nobears) alles kunnen ontwikkelen, wilden we zelf ook eens een aantal online concepten opzetten. Hiervoor heb ik in 2009 Dutch Concept Group opgezet. Al snel hadden we iets gebouwd, namelijk VeilingActies waar Sanoma Ventures al snel in investeerde, later verkocht ik het concept aan Tel Sell. Reden? Omdat het weer te veel een onderneming werd en ik creatief bezig wil blijven. Dat je al heel snel, dus al heel jong, bij zulke grote ondernemingen wordt uitgenodigd is spannend, maar je leert er enorm van. Vroeger kon ik niet goed rekenen, nu maak ik prognoses voor grote investeerders. Bij de overname van VeilingActies vroeg men een ‘Due Diligence’. ‘Gaan we doen’, zei ik, maar ik moest wel even Googelen wat dat dan weer is. Ik leer nog iedere dag, dat is ondernemen!”

Dutch Concept Group

“Met DCG willen we meerdere online concepten opzetten. We investeren in de ontwikkeling van nieuwe online concepten, niet met geld maar met kennis en ontwikkeling. Afhankelijk van het concept zoeken we daar een passende investeerder bij.” Inmiddels is Karelse op de achtergrond alweer bezig met een nieuw concept dat hij bedacht. De eerste presentatie bij een grote investeringsmaatschappij heeft hij al achter de rug. “Reten spannend”, aldus Karelse. “Maar zo ontzettend leerzaam!”

Tirato (Tegenwoordig Nobears)

“Tirato, het internetbedrijf waar ik in 2003 mee begon, is feitelijk het kloppend hart van alles wat wij doen. Met Tirato kunnen wij alle online applicaties ontwikkelen en dat kan niemand beter dan wij”, lacht Dustin Karelse, maar tegelijkertijd klinkt hij heel overtuigd. “Door voor zoveel verschillende branches te werken, zien wij problemen waar in de breedte tegenaan gelopen wordt. En door alle trends te volgen zien wij oplossingen die breed ingezet kunnen worden. Door voorop te lopen in trends zien wij dat we de klant steeds weer verrassen. Vandaag de dag doorzien wij wat bedrijven met data kunnen doen. Zo ontwikkelen we nu onder andere webapplicaties voor het weergeven van marktvoorspellingen.”


Quick scan:

Het probleem van de markt?

Er komen steeds meer verschillende vormen van digitale schermen waar bedrijven en merken zichzelf kunnen profileren: van desktops, smartphone, tv, tablet, tot digitale horloges, brillen, tafels en nog veel meer. Ondernemers kennen daar vaak de mogelijkheden niet van en de weg niet in.

Jullie visie?

Alle digitale schermen dienen anders te worden gepresenteerd. Qua design, maar ook zeker qua functionaliteit. Content gaat steeds meer gestuurd worden op basis van interesse en gedrag van de gebruiker. De techniek kan steeds meer voorspellen wat relevant is voor de gebruiker, nog voordat hij daar zelf aan denkt.

Uw oplossing?

Onze oplossingen voor de opdrachtgever zijn werkelijk eindeloos. Responsive webdesign is een manier om vanuit één content management systeem éénzelfde platform, bijvoorbeeld een website, op meerdere soorten schermen goed weer te geven. Design en functionaliteit worden dan per schermsoort anders gepresenteerd. Interessedata opslaan en content daar op afstemmen wordt ook steeds belangrijker.


Tekst: IngerMarlies Leeuwenburgh
Fotografie: Peter van Huijkelom

Hét ondernemersBelang // editie 01 • 2014

← Nieuwsoverzicht

Geschreven op 13-03-2014 door IngerMarlies Leeuwenburgh