‘Grote jongens’ gunnen Tirato (tegenwoordig NoBears) klus' 

Drunenaar wil reclamebureau ‘zo groot mogelijk laten groeien’.

Coca-Cola, diverse hotelketens, Thermae 2000. Dustin Karelse is nét 25 en kan dergelijke grote namen als referenties noemen. „De uitstraling van bedrijven mee bepalen is het leukste wat er is”, zegt de Drunense ondernemer.

Op de website van zijn internet-reclamebureau Tirato Creatives (Tegenwoordig Nobearsvermeldt Karelse onder het kopje ‘trots op’ dat hij en zijn medewerkers zich goed voelen als ze trots zijn, op bijvoorbeeld een nieuwe klant of getoonde waardering. Hij moet het afgelopen jaar in een permanente juichstemming verkeren, zo goed gaat het met zijn bedrijf. Het ontwerpt voor bedrijven onder meer websites, huisstijlen en brochures, fotografeert en filmt. Een onlangs gestarte ‘poot’, Tirato Technicals, richt zicht op het programmeren van internetapplicaties.

Karelse richt zich op het ‘hogere segment’ van de markt, vertelt hij. „Ik wil exclusiviteit uitstralen.”

Tirato is Italiaans voor ‘strak’. Behalve dat dit een kenmerk is voor de stijl van zijn bedrijf, bedacht de Drunenaar ook dat die naam, als je hem googlet, bovenaan staat.

Hij begon op zijn 19e - nog tijdens zijn studie fotonica - op de zolderkamer van zijn ouderlijk huis, huurde op zijn 23 een kantoor in een bedrijfspand op Groenewoud en is nu op zoek naar een grotere ruimte. „Liefst met een eigen uitstraling.” Hij wil dit jaar nog verkassen. Zijn ambitie is zo groot mogelijk te groeien, wellicht ook op andere terreinen. „Ik zie overal kansen.”

Een jaar geleden nam hij zijn eerste werknemer aan, nu heeft hij vier personeelsleden en is op zoek naar nummer vijf. De omzet verdubbelt elk kwartaal, vertelt Karelse. Zijn geheim? „Gigantisch snel kwaliteit leveren tegen scherpe prijzen. Met zo’n jong team kun je trouwens ook geen topprijzen vragen.” Die jonge uitstraling is ook een van de krachten van zijn bedrijf, zegt de Drunenaar. „Die grote jongens zijn vaak net zo begonnen, en herkennen zich in mij. Ik ben ook heel direct, zeg eerlijk waar ik verbeteringen zie. Vaak is er dan een klik.”

Goede referenties leveren hem weer nieuwe opdrachten op. Hij benadert ook actief mogelijke klanten van wie hij vermoedt dat ze ‘hetzelfde denken en kijken’ als hij en haalde zo opdrachten binnen.

‘Uitstraling van bedrijven mee bepalen is het leukste wat er is’

Een van zijn eerste klanten was het voormalige Queen Hotel in Waalwijk. „Die opdracht werd heel goed ontvangen.” Zo kwam hij weer in contact met andere hotelketens. Een van hen belde Karelse zelfs toen hij in de klas zat.

Zijn ervaringen op het ondernemerspad wil Karelse delen met anderen. Daarvoor werkt hij in zijn vrije tijd aan een online concept. Een platform voor jonge ondernemers, waarop ze bijvoorbeeld hun profiel zetten en contacten kunnen leggen met ervaren zakenmensen.

Tekst: Dorothé Linssen

Foto: Frank Trommelen

← Nieuwsoverzicht

Geschreven op 26-02-2008 door Dorothé Linssen