Advies aan de ‘online ondernemer’ anno 2014:

Blijf kritisch en leun niet te snel achterover

‘De online ondernemer’. Een breed begrip waarbinnen anno 2014 de termen optimale bereikbaarheid en online vindbaarheid cruciaal zijn. Of we nu willen of niet, klanten zijn 24/7 actief en daar moet je als moderne onderneming op ingericht zijn. Niet door letterlijk als ondernemer 24/7 sociale media af te struinen en mails en telefoontjes te beantwoorden, maar wel door informatiestromen slim te managen en je ict-infrastructuur te optimaliseren. Maar hoe doe je dit? Stap je bijvoorbeeld over naar de cloud?

We vragen het aan het zeven ict-professionals tijdens het Rondetafelgesprek met als thema ‘De online ondernemer’. Experts die verschillende disciplines binnen het vakgebied vertegenwoordigen. Infrastructuur georiënteerde bedrijven, maar ook bedenkers van online concepten en een ontwikkelaar van webshops. De deelnemers worden voor het Rondetafelgesprek ontvangen bij F13 Automatiseringsdiensten in Den Bosch. Hier trakteert Peter Timmermans, in 2010 verkozen tot Brabants Beste Amateurkok, de deelnemers op een uitgebreide lunch.

Naast gastheer Steven van der Ploeg van F13 Automatiseringsdiensten, specialist in het inrichten en beheren van computernetwerken, nemen aan het gesprek deel: Remko Spek van Webshop4All in Rosmalen,Toine van den Boomen namens Tritel, telefonie – data –internet – mobiel met vestigingen in Den Bosch en Alkmaar, Dustin Karelse van Tirato - online creatives (Tegenwoordig Nobears), internetbureau voor ontwerp & ontwikkeling van webapplicaties in Nieuwkuijk, Roland Durkstra namens ProDyne telecom/ict, specialist in het managen van informatiestromen in Den Bosch, Davy Baars als vertegenwoordiger van WAD Group, vanuit Den Bosch met de bedrijven Creative Bits, Take a Byte en IQ Nibble actief op het snijvlak van creativiteit & techniek en Dennis Münninghoff van Software Society, the support professionals in Drunen.

Altijd en overal kunnen werken

Het eerste gespreksonderwerp dat ter tafel komt, is de cloud. In de ogen van Toine van den Boomen van Tritel zijn cloudoplossingen uitermate geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een moderne, onderhoudsvrije en kostenefficiënte werkomgeving waarmee ze vrijwel direct aan de slag kunnen. “Dit zonder dure investeringen in software licenties en hardware”, legt hij uit. “In de cloud nemen onze servers de rol van bestaande, klassieke pc’s en netwerken bij klanten namelijk over. Waar een ondernemer zich ook bevindt, hij heeft via internet altijd en overal toegang tot zijn programma’s en gegevens.” Iets dat volgens Roland Durkstra van ProDyne uiteraard ook geldt voor de medewerkers van een bedrijf. Want juist deze ‘online medewerker’ faciliteren, is in zijn ogen een belangrijke reden voor bedrijven om over te stappen naar de cloud. Een conclusie waar Davy Baars van WAD Group zich bij aansluit. “De opkomst van de smartphones en tablets is niet meer te stuiten. Apparaten waar ook medewerkers steeds meer gebruik van maken”, geeft hij aan. Dennis Münninghof van Software Society is op dit vlak wat terughoudender. Zo zet hij vraagtekens bij het feit dat medewerkers continu bereikbaar willen zijn. “Wordt dit niet van hoger hand opgelegd”, vraagt hij zich af. “En zo ja, kunnen we dit wel eisen van mensen?” Een vraag die volgens de anderen aan tafel binnen ieder bedrijf anders beantwoord zal worden. Dit afhankelijk van de heersende bedrijfscultuur. “Dat er een cultuuromslag gaande is, waarbij de grenzen tussen privé en zakelijk vervagen”, kun je volgens Dustin Karelse van Tirato (Tegenwoordig Nobears) echter niet ontkennen. “We zijn overal digitaal verbonden en dat wordt alleen maar meer, dus ook verbonden met opdrachtgevers. Zo krijg ik bijvoorbeeld ’s-Avonds berichten via WhatsApp van opdrachtgevers”, geeft hij van deze ontwikkeling een voorbeeld.

Naast het altijd en overal kunnen werken, is de schaalbaarheid van cloudoplossingen volgens Toine van den Boomen een tweede belangrijke reden voor bedrijven om te kiezen voor de cloud. “Zo heb je als gebruiker nooit te weinig of te veel capaciteit tot je beschikking. En betaal je dus ook nooit te veel”, legt hij uit. “Daarbij biedt de cloud ondernemers de kans eenvoudig verschillende diensten te combineren”, haakt Roland Durkstra in. “Wanneer je overstapt naar de cloud, heb je namelijk niet langer verschillende verbindingen nodig voor internet, telefonie en databeheer. Een stabiele internetverbinding volstaat.”

Laat je goed voorlichten

Toch ziet gastheer Steven van der Ploeg van F13 Automatiseringsdienst ook nadelen. Is het voor kleine bedrijven bijvoorbeeld wel zo voordelig om over te stappen naar de cloud, vraagt hij zich af. Het financiële voordeel dat deze ondernemers kunnen bereiken, is volgens hem vaak kleiner dan wordt gedacht. “Laat je als ondernemer dus goed voorlichten wanneer je voor de keuze staat over te stappen naar de cloud of toch te investeren in een lokale server”, adviseert hij. Een advies waarin de anderen zich zeker kunnen vinden. “Als het alleen om financieel voordeel zou gaan, dan zou ik een ondernemer ook niet adviseren over te stappen”, haakt Toine van den Boomen in. Een veel belangrijker argument is in zijn ogen namelijk het stuk gemak dat clouddiensten, lees: online diensten, ondernemers bieden. “Iets dat juist ook geldt voor (kleinere) bedrijven die zelf niet beschikken over een eigen it/beheerafdeling. Onderhoud en updates van het systeem, het beschikken over de juiste licenties. Allemaal zaken waarover een ondernemer zich niet langer druk hoeft te maken”, legt hij uit. “Vergeet hierbij ook niet het voordeel van de backup in de cloud”, vult Dustin Karelse op zijn beurt aan. Precies de reden waarom bijvoorbeeld Remko Spek van Webshops4All als kleine ondernemer werkt in de cloud. “Ik wil me bezighouden met waar ik goed in ben en niet met allerlei ict gerelateerde randzaken”, legt hij uit. “En dus betaal ik graag een vast bedrag van een paar tientjes per maand aan een partij die mij deze zorg uit handen neemt.”

En zie je als kleinere ondernemer zelf niet de voordelen van het overstappen naar de cloud dan word je hiertoe volgens Dennis Münninghoff door giganten als Microsoft min of meer gedwongen. “Small-business-server-software verdwijnt immers in rap tempo”, zo geeft hij aan. “Een nieuwe werkelijkheid waarmee we moeten leren omgaan.” Een werkelijkheid die ook volgens hem voordelen biedt. En hij noemt vervolgens het voordeel van standaardisatie. “Doordat alle medewerkers binnen de cloud met dezelfde software versie werken, bestaat er minder kans op storingen die ontstaan door bijvoorbeeld problemen met compatibiliteit”, legt hij uit.

Blijf altijd kritisch

Ondanks de reeds genoemde voordelen, wil het panel ondernemers ook waarschuwen. Er zijn volgens hen namelijk heel veel verschillende aanbieders van even zovele clouddiensten actief. En het vergelijken van de ene oplossing of aanbieder met de andere is volgens de deskundigen aan tafel niet altijd gemakkelijk. Het gevaar dat ondernemers het spoor bijster raken in het woud van mogelijkheden is volgens hen dan ook reëel. “Bepaal wanneer je besluit over te stappen voor jezelf heel nadrukkelijk welke eisen je stelt aan beschikbaarheid”, raadt Roland Durkstra aan. “Schat vervolgens je risico’s in. En bedenk een oplossing voor het geval je cloudprovider om wat voor reden dan ook niet beschikbaar is”, vult Remko Spek aan. “Zorg ervoor dat je bedrijfskritische processen ook offline beschikbaar zijn”, gaat Davy Baars verder. “Een maak ondanks het gemak van de backup in de cloud ook zelf op tijd de benodigde backups.” “Cloudoplossingen kunnen leiden tot gemakzucht”, vat Roland Durkstra samen. “Blijf daarom als ondernemer altijd kritisch.” Een advies dat de anderen van harte onderstrepen.

Dennis Münninghoff ziet het bevorderen van deze kritische houding ook nadrukkelijk als de taak van zijn medewerkers richting klanten. “Wij moeten ondernemers waarschuwen voor valkuilen. Daarvoor worden we immers ingehuurd”, stelt hij. “Je klanten continu de vraag blijven stellen: Wat wil je en wat verwacht je van een bepaalde oplossing?”, vult Steven van der Ploeg zijn voorganger aan. De adviesfunctie die ict-dienstverleners hebben, wordt volgens hem dan ook alleen maar belangrijker. Zeker als je een langetermijnrelatie met je klanten wilt opbouwen.

Hoe veilig is de cloud?

Het veiligheidsaspect van het in de cloud werken, is volgens Toine van den Boomen een onderwerp waarover veel ondernemers vragen hebben. Wat hij dan ook wil benadrukken, is dat Tritel en ook de meeste andere Nederlandse aanbieders van clouddiensten gebruikmaken van zogenoemde private clouds. “Gesloten clouds waarbinnen bedrijfsgegevens veilig worden opgeslagen op servers die in datacenters in Nederland staan”, legt hij uit. “Dit in tegenstelling tot de open ‘public clouds’, die we allemaal kennen van toepassingen als DropBox en Gmail, waarbij je niet weet waar je gegevens nu eigenlijk zijn opgeslagen en of de Amerikaanse overheid meekijkt.” Waarbij Dennis Münninghof nog aantekent dat ‘een externe partij zich absoluut geen datalek kan veroorloven’. Met de beveiliging bij een cloud service provider zit het volgens hem daarom wel goed. Een opmerking die dit hoofdstuk binnen het Rondetafelgesprek afrondt.

Investeren in online aanwezigheid loont

Binnen het thema ‘De online ondernemer’ stappen we vervolgens over naar een nieuw onderwerp. Namelijk de aanwezigheid van een bedrijf op internet. Wat zijn in deze de belangrijkste succesfactoren? “Het karakter van de ondernemer”, stellen Davy Baars en Remko Spek bijna in koor. De bereidheid van een ondernemer om te investeren in de online aanwezigheid van zijn bedrijf, bepaalt volgens hen in belangrijke mate het succes hiervan. Online aanwezig zijn, is volgens beiden dus niet iets wat je er even bij doet. Het vraagt om focus en continue aandacht.

“Een succesvolle website of webshop die daadwerkelijk omzet genereert, betekent blijven innoveren”, aldus Davy Baars. “Doe je dit niet dan word je aan alle kanten voorbijgestreefd.” “Actief zijn en blijven door nieuwsbrieven te versturen. Acties te bedenken en door bijvoorbeeld om reviews op de site te vragen”, vult Remko Spek aan. “Op die manier blijf je door Google hoog geïndexeerd worden.” Iets waar experts met allerhande codeertechnieken volgens hem al veel aan kunnen doen. “Wat veel bedrijven vervolgens echter vergeten, is te zorgen voor aantrekkelijke content, authentieke teksten”, weet de webshopdeskundige uit ervaring. “Terwijl Google juist hier steeds gevoeliger voor is.” Een factor die wordt omschreven als het werken aan je autoriteitswaarde. “Wanneer de content van een website zo interessant is dat andere websites er graag naar willen linken, zorgt dit bijvoorbeeld voor een hogere autoriteitswaarde. En daarmee voor een hogere positie in de lijst van zoekresultaten”, legt Remko Spek uit.

Van bezoeker naar klant

Een succesvolle conversie van bezoeker naar klant. Dat is waar veel websites en webshops volgens de deskundigen aan tafel nog niet in slagen. Reden voor Davy Baars om te hameren op het continu analyseren van het gedrag van bezoekers. Waar klikken ze op, waar haken ze af? Vragen die veel ondernemers volgens hem niet kunnen beantwoorden. Terwijl het met behulp van een Visual Website Optimizer-programma, volgens hem heel makkelijk te achterhalen is welke elementen op een website wel werken en welke niet. “Kleuren, knoppen, links, foto’s en koppen. Tot in de kleinste details is met behulp van bijvoorbeeld ‘heatmaps’ te bepalen welke elementen je conversiepercentage verhogen en welke niet”, legt hij uit. “Maak bijvoorbeeld twee of meer kleine verschillen in je website en bekijk welke versie beter presteert”, adviseert Dustin Karelse. A/B testing dat volgens hem altijd verrassende resultaten oplevert.

Waarbij de verschillende deelnemers aan het gesprek benadrukken dat ook dit analyseren van een webshop of website absoluut een continu proces zou moeten zijn. “Een goede website of webshop onderhouden, betekent dat je als ondernemer nooit achterover kunt leunen”, concluderen ze gezamenlijk. “Daarvoor gaan de online ontwikkelingen simpelweg te snel.” Laat je dus ook op dit vlak goed informeren voordat je bepaalde investeringen doet.


 

Tekst: Sandra Kagie
Fotografie: Peter van Huijkelom

Hét ondernemersBelang // editie 01 • 2014

← Nieuwsoverzicht

Geschreven op 01-12-2014 door Sandra Kagie